17.soul travelling

Soul traveling.

Tekst  geschreven ten behoeve van een  expositie.

juni-juli 2022

Trude volgt de weg van haar ziel naar haar vrijheid en de herinneringen die daarin  leven. En dat zijn er nogal wat. Aanvankelijk als beeldhouwer, de laatste tien jaar schilderend op het canvas. “ Soul traveling’ noemt ze het ook wel. Ze werkt intuïtief en abstract. In het colorisme voelt ze zich helemaal thuis en volgt daarin graag voorgangers zoals Kandinsky, De Blauwe Reiter groep en anderen. Het afstemmen op wat haar daarin toekomt is haar levensweg in haar atelier. Dat houdt veel wachten in, in meditatie waarnemen, kleuren in dialoog zien, donker en licht laten spelen met lijn, kleur en vorm, maar vooral ook de ruimte op het doek en buiten het doek waarnemen.

Trude volgt de energieën op het doek en wandelt met haar ogen rondom het werk als een beeldhouwer om zijn steen. Ze neemt de vibraties van kleur waar. Wat wil zich beperken? Wat verruimen? De dans van verdichten en verruimen , het kosmische verhaal, de creatieprocessen, haar deel daarin, de co creatie,  hebben haar hoogste interesse.

Vanuit symbolische werken schuift ze nu meer en meer op naar het abstracte, van vorm naar vormloosheid.  In afwisseling met het kleurrijk creëren, mag ze ook graag papier pakken om abstract in zwart en wit met lijnen ruimten te verkennen.

Bij CaroArt hangen werken waarin de metamorfoses daarin zichtbaar worden. Kosmische verbeeldingen strelen het oog door de kleurrijkheid en voor wie wil, balsemen de ziel met wat er meer is dan de  zichtbare werkelijkheid.

 

18.nul-punt

Reacties zijn gesloten.