11.in de wolken.

In de wolken.

 

Ben jij wel eens in de wolken? Of wellicht vaker dan eens?

Het klinkt als een gelukzalige toestand. Of als een heerlijk deinen op de zachtheid van het witte wattige in de blauwe lucht. Het klinkt als een vogel die zich laat wiegen door meedeinende oorden van zon, wind en lucht. Ook gebruiken we het gezegde voor ervaringen van verliefdheid,  grote blijdschap of verheven stemmingen.

Het is mijn thematitel geworden voor een serie werken die mijn stromende dynamiek laten zien als ik zonder plan een doek ga bewerken.

‘Surfing  the clouds’.

Een songtitel die me toeviel terwijl ik enkele doeken bewerkte met spons en kleur. Is dat wat ik doe? Glijd ik op een plank over de wolken? Of ben ik weer Niels Holgorson? Een voor  mij bekende muze.

Is dat mijn beleving tijdens het schildersproces?  Houdt dat mijn proces  bewegend? Die wolkige bewegingen over het canvas? Bewegingen die ik graag gadesla,  liggend in het gras, terwijl de wollige vormen voorbijglijden en in de beweging transformeren van de ene voorstelling naar de andere.

Beelden krijgen mijn betekenis , van korte duur. Een nimmer aflatend boeiend spel  voor mij.

Schouwspel.

Ook op het doek ontstaat ook zo’n spel. Uit het een komt het ander. De ene kleur over de andere of tegen de andere. Langzaamaan ontpoppen zich vormen, ze krijgen van mij betekenis. Een schouwspel ontstaat. Mijn verhaal. Een indruk van een andere wereld tussen hier en daar.

Aanraak baar?

Zo mag het gezien worden deze serie. Een intuïtief gegroeide verbeelding tijdens en door wolkige bewegingen. Af en toe verstild en tot vormen gestold. Vormen die de verbeelding kunnen voeden.

‘Als de hemel vleugelt’  wilde ik het  ook wel noemen.

Wolken vloeien voorbij en doen de serie groeien. De zachte strelingen van spons met kleur ontmoeten hun tegenbewegingen. Voorstellingen voeden mijn geest.

Ja, het zijn mijn associaties, die in deze fase mijn leven betekenis geven.

Dat mag voor jou, kijker, degenen die aangeraakt wordt, eveneens zo zijn.

Welkom !

Wees ‘in de wolken’.

 

bird spirit

 

hemelwieg

 

angel

 

space voyager

 

 

hemelpoorten

 

 

 

 

 

trude-art.nl/10-zonnekracht

Reacties zijn gesloten.