twin project

Zutphen jan.2021

Twin-project.

Suzette Timmers Verhoeven en ik zijn beiden in de ban van het colorisme. Daarin vinden onze ontmoetingen in de vibraties plaats en is er ook ons idee ontstaan om een samenwerkingstraject aan te gaan. We laten ons  eveneens leiden door  intuïtie en zielenkrachten.

Onze inspiratie vinden we daarnaast bij  kunstenaars, die eveneens het onderzoek naar werelden achter het direct waarneembare deden en doen. Het is een zoektocht naar grotere ruimten, naar verbindingen tussen deel en geheel, naar de werking van licht door de lagen heen, achter de lagen. Daarnaast ook naar het ervaren van de stilte achter en tussen de direct waarneembare lagen, kleuren, vormen.

In onze samenwerking breiden we die rust momenten uit. De beeldtaal wordt veelal abstract en soms figuratief. Wij werken vanuit bewustzijnsontwikkeling en vinden uiteindelijk hierin het doel van onze scheppende activiteiten.

Trude

 We schilderen beurtelings op elkaars werk. We beginnen allebei aan een eigen doek om vervolgens te wisselen zodat de een doorgaat in het werk van de ander. Dit doen we een aantal malen tot het moment waarop Trude of ik de wens uitspreekt het verder uit te willen werken en af te maken. Beide keren is dit (min of meer toevallig) gebeurt met het werk waaraan de ander begonnen is.

Suzette.

 

Eerste tweespan voltooid. Beurtelings lagen toegevoegd op elk paneel.

Beeld 1 laatste laag Suzette, beeld 2 laatste laag Trude

 

half maart: tweede tweespan.

Beeld 1 : laatste laag Suzette, beeld 2: Trude

           

                                                                                                             

Reacties zijn gesloten.