1.uit de kunst naar jezelf.

Uit de kunst naar jezelf.

Gedurende het jaar 2016 volgden we een leertraject ‘Uit de kunst naar jezelf’. We, een groep kunstenaars die deelnamen aan een kunsthistorische benadering op existentieel niveau. De maandelijkse bijeenkomsten onder leiding van Helene Jansen – Van Bavel gaven ons inspiratie om via de ontwikkelingen van onze voorgangers vanaf de Griekse periode via de mysteriescholen tot en met Rothko en Amseln Kiefer te spiegelen aan onze eigen innerlijke drang tot scheppen. We kozen hierin een authentiek thema en lieten ons voeden door visies, denkbeelden, culturele dynamieken.

Het verhaal gaat…..

Bezield door natuur en beweging ging ik op pad. Letterlijk op pad. Zocht het authentieke landschap op in ‘mijn’ Achterhoek. Proefde de stilte, bewonderde groei en bloei en verbond me met vibraties alom. Daarnaast was er dat  ‘pierewaaien ‘ aan  de lieflijke stroom van de IJssel waarbij een vruchtbare samenwerking tussen stroming en stilstaan ontstond. Al die waarnemingen, belevingen ving ik in tekeningen en verf. Ik dook er letterlijk in onder en liet intuïtief de kwasten hun werk doen. Werelden vormden zich. Aardewerelden, waterwerelden,  onderwaterwerelden van nabije en lang vervlogen tijden. Atlantis, Keltische plaatsen, tempels  en andere mystieke beelden ze gaven zich bloot.

Paradise regained.

 

Expositie

Op 8 januari 2017 houden we in Het Pakhuys, Berkelkade 15 a, Zutphen een groepstentoonstelling waarin we , wij 18 schilders, onze thema’s aan het publiek tonen. Vanaf 14.00 tot 17.00 uur is er gelegenheid de rijkdom aan beelden van onze bezielde groep te bewonderen en te bevragen. Wij staan u graag te woord.

 

 

Reacties zijn gesloten.