Trude

 

 

Fijn dat je mijn site bezoekt. Welkom.

De geschilderde doeken en prenten die je gaat tegenkomen zijn zowel abstract, licht figuratief als symbolisch expressionistisch. Voor mij is een schilderij klaar als de essentie van wat zich wil uitdrukken voelbaar wordt, zonder zich op te dringen en een verhaal heeft dat vrij laat en elke keer anders kan zijn. Daarbij laat ik me leiden door intuïtie en de elementen en andere natuurfenomenen.

Van jongs af aan heeft  creativiteit, kunstzinnigheid en mystiek mijn passie. Aanvankelijk deelde ik deze talenten met kinderen. Gaf graag het  ‘verbeelden’ door en zette alles op alles om het kind zich in authenticiteit vrij te laten ontwikkelen. Dit in verschillende contexten, zoals in Daltonscholen, als kunstzinnig therapeut, als creatief opvoedcoach en uiteindelijk als initiatiefnemer van de Kinderacademie. 

In mijn ontwikkeling tot beeldend kunstenaar volgde ik diverse kunstenaars in allerlei disciplines en materialen o.a. klei/ keramiek, steen, wol, deed de vierjarige opleiding voor Vrije Beeldhouwkunst in Zeist ( VABK) , volgde lessen bij de Werkgroep Kunsten, tekende op De School voor Genezend Tekenen in Zutphen en haalde ook inspiratie bij de Filarski Academie. Met  het boek ‘verhalend tekenen en helend verhalen’ gaf ik ’n indruk van een door mij beproefde helingsweg.

kaftregenboogj

Op dit moment  verdiep ik me in de aardse en kosmische mystiek met zijn vibraties, dynamiek en verstilling. Daarom is het ook zo verheugend dat ik nu  sinds zes jaar  in de Achterhoek woon met zijn authentieke pure landschappen. Alhoewel de zee met zijn getijden eveneens een flinke aantrekkingskracht op me heeft.

Ik ben immers een vis als sterrenbeeld. Daarentegen hebben we hier de IJssel, een zacht meanderende rivier die ook op mij zijn aantrekking heeft. En niet te vergeten de Berkel en de vele beken in het Achterhoeks land

 

 

 

Veel ben ik op pad om de invloed van de elementen op de aarde en ons bestaan te onderzoeken, verwonder me mateloos over de natuur met zijn groeiwijzen en wijsheid. Zijn dynamiek, lijnen en structuren. Hieraan spiegel ik me graag en ontdek zodoende in mijn werk de innerlijke reizen die ik ga. De laatste jaren volgde ik trajecten bij Helene Jansen – Van Bavel. Haar inspiratie vind je tot op de dag van vandaag in mijn werk. En zo laat ik me, meer dan ooit, bewust leiden door de beelden die mijn ziel herbergt.

Ik volg de weg van mijn ziel naar haar vrijheid en de herinneringen die daarin  leven. En dat zijn er nogal wat. 

“ Soul traveling’ noem ik het tegenwoordig. Ik  werk daarbij intuïtief en abstract. In het colorisme voel ik me helemaal thuis en volg daarin graag voorgangers zoals Kandinsky, De Blauwe Reiter groep en anderen. Het afstemmen op wat me daarin toekomt is mijn levensweg in het atelier. Dat houdt veel wachten in, in meditatie waarnemen, kleuren in dialoog zien, donker en licht laten spelen met lijn, kleur en vorm, maar vooral ook de ruimte op het doek en buiten het doek waarnemen.

Ik volg de energieën op het doek en wandel met haar ogen rondom het werk als een beeldhouwer om zijn steen. Ze neemt de vibraties van kleur waar. Wat wil zich beperken? Wat verruimen? De dans van verdichten en verruimen, het kosmische verhaal, de creatieprocessen, haar deel daarin, de co creatie,  hebben haar hoogste interesse.

Vanuit symbolische werken schuif ik  nu meer en meer op naar het abstracte, van vorm naar vormloosheid.  In afwisseling met het kleurrijk creëren, mag ik ook graag papier pakken om abstract in zwart en wit met lijnen ruimten te verkennen.

 Kosmische verbeeldingen strelen het oog door de kleurrijkheid en , voor wie wil, balsemen de ziel met wat er meer is dan de  zichtbare werkelijkheid.

www.Trude-Art.nl

0646105756

 

 

 

Thuisatelier: De Lantaarn                                                                                       

                                                                                       2021.nieuwsbrief.juni

Reacties zijn gesloten.