Trude

trude2

Fijn dat je mijn site bezoekt. Welkom.

De geschilderde doeken en prenten die je gaat tegenkomen zijn zowel abstract als licht figuratief. Voor mij is een schilderij klaar als de essentie van wat zich wil uitdrukken voelbaar wordt, zonder zich op te dringen en een verhaal heeft dat vrij laat en elke keer anders kan zijn.

Van jongs af aan heeft  creativiteit, kunstzinnigheid en mystiek mijn passie. Aanvankelijk deelde ik deze talenten met kinderen. Gaf graag het  ‘verbeelden’ door en zette alles op alles om het kind zich in authenticiteit vrij te laten ontwikkelen. Dit in verschillende contexten, zoals in Daltonscholen, als kunstzinnig therapeut, als creatief opvoedcoach en uiteindelijk als initiatiefnemer van de Kinderacademie. ( www.kinderacademie.nl)

In mijn ontwikkeling tot beeldend kunstenaar volgde ik diverse kunstenaars in allerlei disciplines en materialen o.a. klei/ keramiek, steen, wol, deed de vierjarige opleiding voor Vrije Beeldhouwkunst in Zeist ( VABK) , volgde lessen bij de Werkgroep Kunsten, tekende op De School voor Genezend Tekenen in Zutphen en haalde ook inspiratie bij de Filarski Academie. Met  het boek ‘verhalend tekenen en helend verhalen’ gaf ik ’n indruk van een door mij beproefde helingsweg.

kaftregenboogj

Op dit moment  verdiep ik me in de aardse en kosmische mystiek met zijn vibraties, dynamiek en verstilling. Daarom is het ook zo verheugend dat ik nu  sinds een half jaar in de Achterhoek woon met zijn authentieke pure landschappen.  Alhoewel de zee met zijn getijden eveneens een flinke aantrekkingskracht op me heeft.

Veel ben ik op pad om de invloed van de elementen op de aarde en ons bestaan te onderzoeken, verwonder me mateloos over de natuur met zijn groeiwijzen en wijsheid. Zijn dynamiek, lijnen en structuren .Vaak ook worden diverse aardse materialen in reliëf op het doek of paneel verwerkt. Hieraan spiegel ik me graag en ontdek zodoende in mijn werk de innerlijke reizen die ik ga . Mijn ziel geeft me onvoorwaardelijk de beelden die zij herbergt. De laatste jaren volgde ik trajecten bij Helene Jansen – Van Bavel.

 

Thuisatelier: De Lantaarn                                                                                       

                                                                                        

Reacties zijn gesloten.